Struguri moldova
În Republica Moldova se produc anual mai mult de 130.000 de tone de struguri de masă și se exportă circa 60% din aceștia, iar cel mai popular soi exportat de producătorii autohtoni este Moldova. Astfel țara ocupă locul 15 printre cei mai mari exportatori mondiali de struguri de masă, după volumul exportat în stare proaspătă.
CARACTERISTICI ALE FRUCTULUI:
Soi:
Moldova
Forma:
Ciorchinele este de formă cilindrică sau conică.
Greutatea medie:
Greutatea integrală - 400-600 gr., greutatea boabelor - 5-6 gr.
Aspect:
Boabele sunt mari, ovale, de culoare albastră – violacee, acoperite cu pruină densă, pielița este groasă.
Pulpa:
Suculentă, crocantă, de la incolor la verde - deschis.
Gust:
Dulce, puțin acidulat, fără note stridente.
Perioada de recoltare:
Septembrie-octombrie.
Perioada de disponibilitate:
Septembrie-februarie.
CARACTERISTICI ALE FRUCTULUI:
Soi: Moldova
Forma: Ciorchinele este de formă cilindrică sau conică.
Greutatea medie: Greutatea integrală - 400-600 gr., greutatea boabelor - 5-6 gr.
Aspect: Boabele sunt mari, ovale, de culoare albastră – violacee, acoperite cu pruină densă, pielița este groasă.
Pulpa: Suculentă, crocantă, de la incolor la verde - deschis.
Gust: Dulce, puțin acidulat, fără note stridente.
Perioada de recoltare: Septembrie-octombrie.
Perioada de disponibilitate: Septembrie-februarie.